Back

Smycka Halsen

Exhibition  /  03 May 2014  -  21 May 2014
Published: 23.04.2014
.

© By the author. Read Klimt02.net Copyright.

Intro
Konsthantverkarna presents an exhibition focussing exclusively in necklaces, a piece that can be worn for grand celebrations and elegant mingling.
 

Artist list

Johanna Törnqvist, Anna Atterling, Marie-Helene Bornhall, Jenny Edlund, Sara Engberg, Malin Gunnarsson, Conni Hultberg, Catarina Hällzon, Åsa Lockner, AnneLouise Messing, Helena Sandström, Hedvig Westermark, Pamela Wilson, David Taylor
Konsthantverkarna lyfter i vår fram fantastiska smycken med utställningen ”Smycka Halsen”, där 13 av deras smyckekonstnärer deltar. Utställningens fokus blir på det exklusiva halsbandet som kan bäras till storslagna fester och eleganta mingel. Alla visar två halsband var, besläktade med varandra, men inte lika. Det ena presenteras i galleriet och det andra i montrar som går att öppna. Med detta vill Konsthantverkarna uppmana till att prova halsbanden och hitta det som är du!

Ett unikt smycke erbjuder möjligheten att synas och att visa vem man är. Att bära ett smycke som syns är ett statement som ger uppmärksamhet. David Taylor medverkar med nya speglar specialgjorda till utställningen för att bjuda in till att prova och spegla sig.

”Sverige ser ett ökande intresse för smycken med ett stort konstnärligt innehåll. Vi vill ge tydlig plats för det spännande och expansiva fältet i vårt galleri, säger konstnärlig ledare Esmé Alexander. ”

Även till vardags är det ett helt unikt och mycket stort smyckeutbud KONSTHANTVERKARNA bjuder på, med så många som 22 utövare med smycken som specialitet.

KONSTHANTVERKARNA arbetar för att ständigt hitta nya berikande samarbeten och till vårens smyckeutställning har de bjudit in Malin Palm som gjort sig känd för sina fina scenografiska skyltningar på Svenskt Tenn. För ”Smycka halsen” har Malin Palm fokuserat på att göra utställningsrummet till en upplevelse i sig, långt bort från den klassiska kuben med vita väggar och vita podier. Här är väggarna mörklagda och halsbanden hänger på svävande bojar runt om i rummet.

Hours

Press preview: Friday, May 2, 15h

Opening: Saturday 3 May, 12-16h

Open hours:

Mon - Fri, 11 to 6 pm
Saturday, 11 to 4 pm
Appreciate APPRECIATE